Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Volandis

Deskundigendag 2023

Op donderdag 16 november 2023 organiseert Volandis haar jaarlijkse Voldanis Deskundigendag. Deze dag staat volledig in het teken van de kennis en inspiratie van (en voor) arboprofessionals. Dit jaar is het thema: STOP! Zet jij de stap? De stap naar een veilige en gezonde Bouw & Infra sector.

Doe tijdens de Deskundigendag op donderdag 16 november a.s. kennis en inspiratie op en kijk hoe jouw organisatie de stap kan zetten.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:
• Bronaanpak
• Inspanningsfysiologie en belastbaarheid
• Stress en werkdruk

20 204510890 XL
Wil buiten scaled
Spreker

Wil Griffijn

De Volandis Deskundigendag brengt de kennis en inspiratie van arboprofessionals uit het hele land samen. En dit jaar spreekt Wil Griffijn namens Triple Dynamix over het veranderen van verkeerd gedrag. Dat doet ze van 13:25 tot 14:30, tijdens de tweede kennissessie.


Wil Griffijn: Fysiek zwaar werk! Hoe verander ik gedrag?

Dat is een stevige uitdaging. Met een beknopt advies lukt het vaak niet. Wil Griffijn begint met de stelling ‘Mensen willen wel veranderen, maar niet veranderd worden’.

Arbovriendelijke hulpmiddelen zien we vaak als de oplossing. Is dat ook zo op de werkvloer? Wat is de rol van de werknemer zelf? Is voorlichting en instructie geven voldoende om gezonder te blijven werken?

Helaas, vaak werkt dat niet. Moeten leidt tot weerstand, de werknemer staat er niet zelf achter. Coachen is iets anders dan een oplossing bieden of instructie geven. Als coach loop je mee aan de zijlijn en je laat iemand zélf de oplossing zijn. ‘We kunnen als coach iemands gedrag niet veranderen. We kunnen iemand wel helpen een goede keuze te maken in zijn of haar gedrag’. Het leerproces kun je prikkelen door te coachen op ‘ervaren, denken, doen’. Een goed coachingsproces verleidt de werknemer om zélf regie te gaan voeren op een gezondere fysieke belasting. Tijdens deze interactieve workshop laat ik je ervaren hoe je de intrinsieke motivatie van een werknemer of een team met coaching kunt beïnvloeden.Wil Griffijn, docent post HBO-opleiding Register FysioCoach®

Deskundigendag

Programma


08:30Ontvangst op het Bouw & Infra Park te Harderwijk.
09:00Opening - dagvoorzitter Joost Hoebink
Zet Volandis stappen? – Joost Hoebink interviewt algemeen directeur Tjeerd Willem Hobma.
9:30 - 10:20Keynote, plenair: 1 – bewegingswetenschapper Paul Kuijer.
STA OP, of zet je schrap!
10:20Intermezzo
10:25Keynote, plenair: 2 – manager veiligheid Henk Meijer en hogere veiligheidskundige Afra Haarsma.
De woningfabriek 3.0, de stap die Van Wijnen heeft gezet.
11.05Pauze – koffie en thee
11:25Kennissessie ronde 1
12:30Pauze - lunch
13:25Kennissessie ronde 2
14:30Pauze - koffie/thee
14:50Keynote, plenair: 3 – hoogleraar besturen van veiligheid Ira Helsloot.
Leidinggeven aan veiligheid.
15:40Intermezzo
15:45Plenair: 4 met het panel samengesteld uit deelnemers sector, wetenschap en arbeidsinspectie in debat onder regie van dagvoorzitter Joost Hoebink.
16:25Afsluiting dagprogramma – dagvoorzitter Joost Hoebink.

16:30

Netwerkgelegenheid