Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Samen Gezond Bouwen

PAGO en DIA

In de cao voor de Bouw & Infra zijn afspraken opgenomen over Individugerichte Preventiezorg. Dit maakt het mogelijk voor werknemers om regelmatig een gezondheidscheck (PAGO) te doen en hun vitaliteit en gezondheid te volgen. De PAGO kan in combinatie met een DIA-gesprek, dat is een gesprek over duurzame inzetbaarheid.

Samen gezond bouwen is één van de partijen die de Individugerichte Preventiezorg voor Volandis kosteloos mag uitvoeren.

Samen Gezond Bouwen
Bloeddruk meten
Meten = Weten = Verbeteren

PAGO

Een PAGO (Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek) is een werkgerelateerd onderzoek. Deze bestaat uit een vragenlijst, een medisch onderzoek en een adviesgesprek. Bij het medisch onderzoek meten we jouw lengte, gewicht, bloeddruk, cholesterol en glucose, longfunctie, ogen, oren en wordt er een hartfilmpje gemaakt. Ben je benieuwd hoe dit eruit ziet? Bekijk dan onze video onderaan deze pagina.

Met een bouw-arts bespreek je de testresultaten en eventuele vervolgacties. Denk hierbij aan leefstijlbegeleiding, werkdruk-/stressbegeleiding of een werkplekonderzoek. Wil je meer weten over de vervolgacties kijk dan bij Volandis.

De resultaten van jouw onderzoek staan in een beveiligde omgeving. Alleen jij kan deze inzien.

Heb je hier nog vragen over, neem gerust contact met ons op.

Bouw
Werk veilig, Houd plezier, Kijk vooruit

DIA

Kom je in aanmerking voor een DIA-gesprek? Dan volgt het gesprek direct na het PAGO. Het gesprek is met een DIA-adviseur van Volandis. Volandis is het instituut in de bouw dat dit en nog meer zaken regelt op het gebied van veilig en gezond werken. Dit doen zij voor werknemer en werkgever onder het motto:

  • Werk veilig
  • Houd plezier
  • Kijk vooruit

In dit DIA-gesprek wissel je van gedachten over hoe je met plezier en op een gezonde manier kunt werken en blijven werken. Samen met de DIA-adviseur kun je een persoonlijk Actieplan opstellen.